I mandags vågnede jeg for 48’ende gang op på en årets første dag. Som mange gange før med følelsen af forventningsfuld ny begyndelse og den der mætte tilfredshed (og et par gange da jeg var yngre, den helt modsatte følelse af stor utilfredshed) over aftenens og nattens fest. Som regel også med dansk gråvejr udenfor og grimme udbrændte raket-rester over hele byen og selvfølgelig, igen afhængig af min alder, plus/minus et varierende antal tømmermænd og trang til crap food. En anden ting der hører med, er at jeg reflekterer over året der er gået og tænker over hvad jeg ønsker for det nye år. Det er det jeg vil gøre nu – men modsat alle de tidligere år vil jeg også blotte om det.

Jeg har længe gået rundt med følelsen af at 2017 har været et gennemgående helt, HELT fantastisk år – for mig personligt ihvertfald, må jeg hellere skynde mig at sige! På trods af at være primtal (min hjerne bryder sig ikke om tal som kun 2 og tallet selv går op i…) er det gået over al forventning. Måske har det også noget med at gøre at jeg havde skruet lidt.. eller faktisk lidt meget ned for nytårsfortsættene for netop primtalsåret.

Mit eneste fortsæt for det forgangne år lød, ’Jeg skal aldrig sige nej tak til pandekager’ – eller mere præcist, ’Flere pandekager i 2017’

Tidligere års nytårsfortsæt

2017’s flere pandekager

Modsat har jeg i det meste af mit liv altid haft meget ambitiøse planer for nye år, om at holde op med at drikke cola, at spise sundere, løbe længere, være en sødere mor, kone, veninde, menneske… sjovere, gladere, højere, klogere, hurtigere, bedre, bedst… eller i hvert fald noget i den stil! Og lige så urimeligt og uladsiggørbart. Det skøreste er, at selvom jeg altid nogle uger inde i januar eller måske først i februar, er vågnet op og har ærgret mig over at jeg ikke har levet 100% op til alle mine nye højere standarder, ja så har jeg, når jeg ser tilbage på det, alligevel altid levet rimeligt godt op til til det hele. Og 80% er godt, det mere end rigeligt! Så det sidder nok ret indgroet i mig alligevel.

Fremtidige nytårsfortsæt
Og bl.a. derfor er det jo netop ikke det jeg skal fylde mine nytårsfortsæt med fremadrettet. Nej, det skal være mere a la fortsættet for 2017; kort og præcist. Og allervigtigst, det nye sort; det skal være noget positivt! Noget der føles godt at gøre eller gøre mere af – noget der gør glad, ligesom pandekager! Jeg bliver GLAD af musik, og kan styre eller underbygge mit humør med hvilken musik jeg hører. Men på det seneste har jeg nedprioriteret musikken frem for meditationer og lydbøger – og jeg kan mærke at jeg savner følsomheden fra musikken – alle slags følelser. Det soundtrack til en følelse eller en begivenhed som musik udgør.

Så det er mit nye overordnede nytårsfortsæt for 2018, ’At intensitets lytte til nøje selvvalgt musik HVER dag’

2018’s mere Mozart

Dvs. ikke bare noget tilfældigt fra radioen eller min pre-teens playliste. I dag har jeg lyttet til, og er blevet fuldkommen henført af Mozarts Concerto No. 21 in C Major for Piano and Orchestra (fra Elvira Madigan). Men det er ikke hver dag det lige bliver klassisk! Jeg kan også føle helt væk i noget elektronisk melodisk med Turboweekend, noget voldsomt Volbeat eller noget gammelt funk som Earth Wind and Fire, danske Blast eller Zapp Zapp – og så selvfølgelig også specifikke pop numre, måske særligt de danske fra min glade studietid. Og Coldplay… Jeg ELSKER Coldplay og forsangeren Chris Martin skulle hænge skråt på min væg med tegnestifter, hvis jeg var i et andet årti.

Mit 2017
Men tilbage til det her med at 2017 har været et fantastisk år… Her vil jeg skynde mig at tilføje, at jeg lige tillader mig et øjeblik at lukke ned for alt hvad der er sket i verden af naturkatastrofer, terror, Brexit, og konsekvenserne af specielt to lige dele både stupide og skræmmende verdensledere. Hm.

godt pyntet mettefire

Men altså personligt opnåede jeg ubeskriveligt meget mere i året der er gået end at spise flere pandekager, oftere. Jeg startede 2017 med modigt at stoppe på mit job gennem 20 år, derefter fik jeg lavet denne her Mettefire-blog, fik pillet en masse navle, og dermed lært fantastisk meget om mig selv, om hvordan jeg fungerer bedst og hvad der ikke fungerer. Jeg har lært at nyde før jeg kunne yde, at hoppe over det laveste sted på gærdet, og givet mig tid til at lægge mærke til de små ting, fordi jeg har fundet ud af hvor vigtigt det er for mig. Og så har jeg samlet mine gamle sjove Rusvejleder-venner fra ingeniørstudiet og holdt en mega sjov reunion, eller forsinket rusvejleder-weekend som netop altid lå der første weekend i september. Rent fysisk har jeg fået længere øjenvipper (og skrevet om det HER), en mere funktionel og flad mave, uden operation (se hvordan HER) og en stærkere bækkenbund så jeg kan løbe igen. Og så har jeg rejst, til New York, Paris, Berlin og tværs over USA – med min familie. At rejse er at leve, så damn, jeg har levet!

I den sidste halvdel af året har jeg været jobsøgende, eller rettere jobUNDERsøgende. Og selvom det også har været lidt frustrerende til tider, med ulykkelige job forelskelser bl.a. og fordi jeg begyndte at længes efter selv at skulle på arbejde, mens jeg så på alle de andre haste af sted om morgenen – ja så har det overordnet set været en god og lærerig proces. Jeg har søgt 4-5 jobs og et par stykker uopfordret. Og i december fandt jeg gennem netværk et job der er som skræddersyet til mig, i et firma med de helt rigtige værdier, ledelsesstil og kultur. Endda med god kaffe! Efter tre samtaler, fik jeg jobbet tilbudt 2 dage inden jul, og takkede uden tøven JA. Den bedste julegave jeg kunne give mig selv, og den bedste måde at slutte et fantastisk år på. Jeg starter et par uger inde i januar, præcis et år efter at jeg stoppede i mit tidligere firma. Det kan ikke være mere rigtigt og zen – og min mavefornemmelse er helt oppe at ringe, så 2018 kom bare!

Men først ønsket om et godt nytår til jer, samt good health og fred på jord til os alle!

PS. Bloggen består selvfølgelig, men det kan godt være jeg bliver lidt kort for hovedet i starten… heldigvis er der også rigeligt med ord i det her indlæg, ik!

Tivoli-go-home fyrværkerishow over Humleby