Læs lige titlen igen! Det er så vidt jeg ved ikke noget reality Amalie har sagt – selvom hun netop er en evig inspirationskilde i ufrivillig omskrivning af gamle ordsprog. Nej, det her, det er en sund omskrivning jeg selv bruger.. eller øver mig i at bruge. Det der dinosaur gamle udsagn om at man skal yde før man kan nyde sidder så indgroet i mig og mange af os, at det er virkelig VIRKELIG svært at komme af med. Til gengæld tror jeg, at hvis vi øver os i at bruge omskrivningen i stedet, vil der være flere gladere mennesker og færre stress-relaterede sygemeldinger i Danmark.

Det handler om at tage pausen først.
Og om i det hele taget at holde den der pause!

Det er en af de mange simple men virksomme ting jeg har lært, eller er blevet bevidst om, hos min orakel-guru Cecilie Gredal som jeg henviser til nedenfor. Det lyder så simpelt, men er rigtig svært når vi har allermest travlt og derfor simpelthen ikke mærker vores egne grænser og behov. Dvs. vi lægger heller ikke mærke til de symptomer der fortæller os når vi har brug for en pause.

Den klassiske situation er nok, at når vi faktisk trænger allermest til at slappe af, så skal vi bare liiiiiige ordne 43 ting først. Disse kan sagtens inkludere at lave en powerpoint præsentation på 20 slides, bage 4 portioner cupcakes til skolen næste dag, skure toilettet og shoppe regntøj til et barn på nettet. Jeg har også engang lige fået lavet en rodbehandling i min frokostpause, mens jeg forfattede en e-mail jeg skulle skrive i hovedet. Til gengæld hverken bager jeg kager (kan ikke) eller gør rent (gider ikke), men som nærmest autistisk ordensmenneske, har jeg masser af andre ting der råber på mig. Altid. Og det er virkelig en svær disciplin det med at lade det ligge. Og i stedet ordne det som jeg i virkeligheden har brug for: Fred… ro i mit hoved… at ikke skulle noget i et kvarter… eller at få hjernen over på noget helt andet…

Jeg har altid sagt til mig selv og til andre, at jeg jo slet ikke kunne slappe af før alting var ordnet og hjemmet (eller kontoret) var HELT symmetrisk. Men det viser sig nu, at det kan jeg faktisk godt. Og det viser sig også at det er mega fedt – og meget nemmere end jeg troede! For behovet er der jo derinde et sted, og nu hvor jeg ikke længere slår mig selv oveni hovedet over at tage et break, kan jeg tydeligt mærke – og give efter for det.

Om jeg bruger pausen helligt på at meditere eller tage en lur, eller jeg bare må splatte ud med en norsk teenage-TV-serie (… jo, den er fantastisk! Også for en 40+ og jeg ER da med i Facebookgruppen Kosegruppa DK med +42.000 medlemmer!) – eller drømme væk i mode med et månedsmagasin; det er lige meget! Så længe mine tanker kommer HELT væk. Og det viser sig jo ikke-underligt nok, at de 43 to-do’s er meget mere overkommelige når jeg er ladet op, og nogle af dem er måske endda blevet fikset i mellemtiden. Og måske er de ikke en gang så vigtige! Prøv det lige! Det var det jeg bl.a. IKKE gjorde dengang jeg groede min stress (læs lidt om mig og stress HER – der kommer et indlæg om ‘at være og ikke være, stresset’ senere)

Næste øvelse er at hoppe over hvor gærdet er lavest, eller simpelthen finde det sted hvor der slet ikke er noget gærde…

**********************************************************************

Lidt om mit orakel. Hvis du befinder dig der hvor jeg var for ikke særlig længe siden, hvor du mangler overskud og har glemt hvad du egentlig brænder for eller gerne vil lære at bruge din tid rigtigt. Så skal du kontakte mit guru-orakel Cecilie Gredal. Det jeg skriver om her, er kun en lille bitte brøkdel af hvad hun har hjulpet mig til at se, og som jeg havde virkelig brug for at lære. Jeg har rykket mig meget i det forløb jeg har været i med Cecilie (hun er der stadig) – inden i altså. Det er så simpelt, men så svært alene!