Det er dagen derpå Heartland festival, og jeg lider forfærdeligt af  ’the heartland blues’. Jeg er ikke spor glad for at være hjemme i min rolige hverdag med familien og madpakkerne og vasketøjet – og slet ikke for den ro og fred der ellers også er i mit liv for tiden her ’between jobs’. Jeg savner liv og spontanitet og glade mennesker – og nok aller mest, at være en del af et sammenhold!

Egeskov slot og den klassiske billederamme

Sådan har jeg altid haft det, når jeg kommer hjem efter et par dages intens et eller andet. Lige fra hytteturen på femte folkeskoletrin med min nye sammenlagte klasse, hvor vi hørte Bonnie Tylers ’Total eclipse of the heart’ på repeat på ghettoblasteren og følte os meget teenage-agtige – og til de mange rusture jeg har været på ila ingeniørstudiet som RV’er (rusvejleder/red.) for de nye studerende, hvor vi spillede ’sugekort’, poppede popcorn på åben pande i storkøkkenet, sang Shubidua rundt om lejerbål og lå i klumper på madrasserne om formiddagen og sov rusen fra aftenens fest ud i solen. Og så selvfølgelig alle gymnastikturene, rejserne med vennerne og alle de musikfestivaler jeg har været på gennem tiden.

Kinesiske lamper i bøgehæk labyrinten

Jeg går altid i et mere eller mindre melankolsk mode når jeg kommer hjem. Men på en eller anden måde er det lidt værre i år. Måske fordi jeg ikke har et andet sammenhold at kaste mig over, eller bare et eller andet at være meget travl med. Tværtimod har jeg en masse tid til at tænke og føle i – og gå i egensvingninger over mine billeder fra festivalen og min Heatland playliste på Spotify. Så det gør jeg. Og nu skriver jeg det ud på min blog!

Og her lidt mere om Heartland Festivalen 2017 – som er…

 • Smukkere end ’Smukfest’ med de mange fine lamper og dekorationer i de eventyrlige omgivelser ved Egeskov slot på Fyn og den kendte labyrint af bøgehæk.
 • Spa området ved søen

  Mere midtfynsk end 90’ernes ’Midtfyns festival’, med uddeling af gratis brunsviger (og hvilken brunsviger…) både i campingområdet og på festivalpladsen, og med morgenvækning af Halfdan Rasmussen’ske melodier spillet live på trompet hver morgen 8.30.

 • Et lækkert spa område med brænde-opvarmede træbaljer, placeret smukt i kanten af søen. Koldt brus og isbad til at køle sig af i undervejs, en sauna og selvfølgelig mulighed for at købe sig en lille flydende bakke (‘en flyder’) til træbaljen, hvor der kunne placeres cava, champagne, øl eller vand fra den større bar i spa området. Fantastisk og ret ny følelse at være HELT ren på festival på dag to!
 • Forskellige yoga sessioner et par gange om dagen på græsset med udsigt til slottet. Første morgen kom der 250 og dyrkede yoga, men instruktørerne havde madrasser til 80 deltagere.
 • yoga m slot-udsigt

  Musik på to scener – Highland og Lowland, i år hørte jeg Eddie Vedder, London Grammar, Ukendt Kunstner, Alex Vargas, The minds of 99 og så den kongelige danske ballet varme op og danse uddrag fra årets repetoir. Til gengæld gik jeg glip af Bryan Ferry, Miguel, Birdy og Choir of young believers –  og meget af min blues stammer netop fra at jeg missede Bryan Ferry, som spillede meget sent søndag aften (damn hvor skulle jeg være blevet). Et skønt musikprogram synes jeg, som ellers først blev meldt ud efter at jeg havde købt billetter.

 • Talks og future talks i to forskellige telte – dvs. interviews med interessante mennesker som Mia Lyhne og Coco O fra Quadron, Michael Simpson, Thure Lindhart og Simon Kvamm og mange flere. Når der var ekstra mange tilhørere, blev talks’ne også transmitteret på storskærm udenfor teltet.
 • Fin kaffevogn

  Vilde gourmet oplevelser, ikke kun de 5 eller 12 retters menúer og vinmenúer man kunne booke og indtage i smukt dekorerede telte, og som jeg grundet min manglende gourmet-sans ikke tilkøbte (læs HER om min beskrivelse af hvordan det er at være IKKE-gourmet). Men også alle de boder rundt omkring scenen og i området ’Foodland’ bød på diverse lækre specielle indtagelses-oplevelser. Bare for at nævne et par stykker var der Viet-food, akvavit-cocktail bar, vinbar, rugbrøds-tapas, stenovns pizzeria, aperol-spritz bar, pandekagehus, usandsynligt god kaffe fra fynske Nelle’s, bobler og skaldyrs restaurant ved Musling mm. Alt sammen lækkert og effektivt tilberedt og serveret!

 • Sansegynge i træ

  Fine kunstneriske dekorationer og oplevelser at gå rundt og indtage på hele området; kaleidoskop’er hængende ned fra træerne, et par bløde sansegynger med lyd af havets brusen og kig op i trætoppene, en kæmpe drømmefanger, lysekroner og kinesiske lamper i træerne, B&O høretelefoner med interessante fortællinger, liggestole, vaser med blomsterbuketter, vimpler, pænhed, finhed, smukhed, dejlighed – og ingen lugt af tis, men tværtimod en masse rengjorte toiletter med toiletpapir, sæbe, vand og antiseptisk gel.

 • Og en lille smule facts: Første gang Heartland åbnede dørene op var sidste år, 2016. I år fordoblede de antallet af deltagere til omkring 12.000 (mener jeg). Jeg håber det ikke fortsætter at stige sådan, for en del af skønheden var festivalens overskuelige størrelse og at der ikke var for mange lange køer eller for proppet. Roskilde bliver aldrig det samme igen for mig…

Konklusionen er at jeg skal med igen næste år, og det næste og næste – uanset hvad programmet byder på. Og lige NU fødes en tanke i mig; måske jeg skal bruge mine projektleder- og event-skabende evner netop der! På Heartland? Næste år…?!

Anyway, Heartland vi ses! Fin er Fyn <3
(se flere billeder på min instagram profil – link i højre side eller ovenfor)

Eddie Vedder – magisk performance ene mand på scenen lørdag aften