Det danske sprog kan godt være rimelig mangelfuldt nogle gange. Heldigvis bliver der jo lavet og tilføjet nye ord til sproget hvert år, og hvis det ikke er nok kan man altid lave nogle selv. Et ord eller udtryk, som faktisk i årevis har været i mit ordforråd, men som desværre endnu ikke er nået til listen over danske ord er noget så simpelt og alligevel brugbart som ’GV’ – eller rettere ’at være GV-agtig’. For at udbrede brugen må jeg hellere forklare nærmere hvad det indebærer.

At være GV-agtig er noget man er, når man møder en person man gerne vil kende bedre og ultimativt være ven med.

GV står egentlig for ‘God Ven’, men at være ‘GV-agtig ‘ betyder altså ikke, som man godt kunne tro, at være en god ven. Betydningen er lidt mere kringlet. Men det er ikke i romantisk bedtydning at man er ‘GV-agtig’, man er ikke forelsket – det ligner bare lidt. Man har kemi med denne her person, og man kan blive på grænsen til star-struk i personens nærvær. Men man kan også blomstre op og lyde sjovere og klogere og sødere – og i det hele taget være mere nærværende og opmærksom end man ellers er – i personens selskab. På den måde er man GV-agtig!

Det er let at se udefra hvis én af ens egne venner begynder at opføre sig GV-agtigt overfor ens andre venner. Prøv at lægge mærke til det! Og vigtigst; embrace it! Det er en god ting! Det er skønt – hele verden – eller alle ens venner – må gerne være venner på kryds og tværs. Det er sjovt og godt – og det er fantastisk at opleve andre opføre sig GV-agtigt. Og selvfølgelig når man selv møder en eller en gruppe af mennesker man har behov for at være GV-agtig overfor og med.

Sådan har jeg selv haft det mange gange gennem livet. Det er fantastisk! Hver gang jeg har været rusvejleder for nye studerende ila mit studie på Danmarks Ingeniørakademi (DTU) har jeg været GV-agtig på nogen (det var vist endda her GV-agtig udtrykket opstod!) Og andre – de nye, ’russerne’ har været GV-agtige på mig – nogle gange gensidigt. Men også senere i livet har jeg oplevet begge dele. Når jeg fik en ny fantastisk mødregruppe (dem har jeg nogle stykker af) og når jeg mødte nye forældre til mine børns venner i børnehaver og skoler, i håndboldklubben osv.

Det er selvfølgelig ikke alle og enhver jeg bliver starstruck over og må GV’e på. Men de kommer hele tiden gennem livet er min erfaring. Og nye venskaber opstår på den baggrund. Nogle af mine bedste veninder i dag er nogle jeg var GV’agtig på for 10 år siden. Og om lidt skal jeg til fest med nogle jeg var gensidigt GV-agtig med for kun nogle år siden. Jeg fortæller jer hvem I er senere 😉

Må alle jer der læser dette gå ud og mærke efter hvornår I selv er GV-agtig og hvornår andre er GV-agtige på jer. Og nyd det – det er jo skønt!

GV’er med RV’er (det nye rusvejlederteam bonder på rusvejleder-weekend og planlægger kommende rustur for nye studerende)

Russere og RV’ere GV’er på rusturen – i bunker på madrasser og til forskellige games om dagen…

GV’er med min MG – min tredje mødregruppe, hvor vi nu er ovre GV-stadiet, men lige hypede